Vrhunski spektakel, Slovenia Match Race Cup 2020

Po letu 2009, ko je tako imenovano Match Race regato gostoval Koper, se jadralski dvoboj zopet vrača v Slovenijo, in sicer v Portorož,

kjer se bodo med 14. in 17. majem 2020 med seboj udarili najboljši krmarji sveta.

Dogodek bo potekal prav med navtičnim sejmom, Nautica Marina Portorož, kar bo še dodatno obogatilo jadralsko ter osejemsko dogajanje v teh dneh.

Svetovna Match Race turneja letos obeležuje 20. obletnico in bo štela 17 dogodkov v 13 različnih državah. Letošnja novost je nov sistem točkovanja, seštevek katerega bo ob koncu sezone dal svetovnega prvaka v tej kategoriji. Na tekmah bodo nastopale ženske, moški in mešane posadke, ki štejejo pet članov. Sistem tekmovanja je tak, da se v predtekmovanju sreča vsak z vsakim, sledita polfinale in finale.

Dvobojevalci tekmujejo na identičnih jadrnicah, ki pa se vsako etapo zamenjajo, kar od jadralcev zahteva fokusirano in timsko delo, strategijo in spretne jadralske veščine. Regatno polje je postavljeno blizu obale, zato so te tekme še poseben spektakel za gledalce. Ti se bodo na dogodku lahko tudi popeljali z barko, ki bo nekajkrat izplula s pomola v Portorožu.

Svetovna serija jadralskih dvobojev se odvija od leta 2000, zdaj pa je organizacijo ene od 17 tekem zopet dobila Slovenija. Gledalci bodo tako imeli možnost spremljati dvoboje najboljših jadralcev na svetu, saj gre za etapo svetovnega prvenstva.

Organizacija je bila s strani World Match Racing Tour-a dodeljena izkušeni ekipi CleanSport-a, ki se na področju organizacije jadralnih dogodkov, uvršča v sam vrh na področju južne in srednje Evrope.

 

Pin It

MEDIJSKI SPONZORJI

 

 

  

© 2023 by NAUTICA MARINA PORTOROŽ.